dissabte, 20 de febrer del 2010

Convidats d'honor


Convidats d'honor.
Exposició commemorativa del 75è aniversari del MNAC.
Fins l'11 d'abril de 2010.
Francament no entenc com està passant tan desapercebuda una grandíssima exposició retrospectiva i única. Dic única ja que difícilment es tornaran a veure algunes peces que formen part d'altres museus (alguns foranis) i col·leccions privades. Museus i entitats que han cedit les seves peces per aquesta efemèride.
Per què són convidats d'honor? Per què són peces de grans noms de l'art català que per diverses causes no figuren en el M.N.A.C. Un recorregut des del romànic, gòtic, renaixement i barroc fins a pintures del S.XX. Hi trobem noms com el Mestre de la coronació de Bellpuig i el Mestre de Cabestany passant per Antoni Viladomat (que apart de ser un carrer de Barcelona té un pes important en l'art català) fins arribar els grans noms dels S.XIX i XX com Marià Fortuny, Picasso, Miró, Dalí, Gargallo...
No només hi ha obra pictòrica a l'exposició també l'escultura hi té el seu pes amb obres d'autors com Arístides Maillol, escultor que fa quatre dies se li va dedicar una interesant retrospectiva a la sala d'exposicions de la Pedrera de l'Obra Social de la Caixa Catalunya.
En fi, la llista d'autors és llarga i tampoc cal omplir un simple post en un apèndix de grans noms. El millor és fer una visita al MNAC i comprovar-ho in situ. I a més a més és gratuïta.
No entenc com una exposició tan excepcional se li hagi donat tan poc ressò.
Una bona excusa per perdre un matí de diumenge o una bona tarda dins un museu.

2 comentaris:

Salvador ha dit...

Nosaltres hi vam anar precisament dijous passat i ens va encantar l'exposició.
La vaig recomanar en una breu nota al meu Twitter.

Clidice ha dit...

Caram! no la sabia aquesta, estic una mica off ara d'expos. Hi aniré, segur :) Gràcies :)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails